Ca primar responsabil, sunt nevoit să lupt cu blocajele și sabotajele marca PSD

FACEM CE TREBUIE!

Ca primar responsabil, sunt nevoit să lupt cu blocajele și sabotajele marca PSD, până și în ultimele zile ale mandatului

Pentru a recupera decalajele istorice față de alte zone ale țării, Botoșaniul are nevoie de dezvoltare accelerată! Este ceea ce am asigurat, prin tot ce am făcut ca primar al municipiului, în mandatele de până acum. Așa cum, am constatat împreună în ultimii patru ani, pentru un ritm ridicat al dezvoltării orașului mai este nevoie și de implicarea constructivă a consiliului local. Cu o majoritate PSD care a întârziat sau chiar blocat proiectele pe care le-am propus, mi-a fost greu să depășesc barierele și să fac totuși ca investițiile să se poată derula.

Cum a acționat această majoritate iresponsabilă, sabotând nu un primar, ci chiar dezvoltarea orașului? Exact așa cum o fac până și în aceste ultime zile dinainte de finalul mandatului, în plină campanie electorală! O să vă dau doar două exemple concrete: propunerea perversă de rectificare bugetară și manipularea cetățenilor în încercarea de a bloca realizarea unui nou loc de joacă pentru copii.

Propunere otrăvită, marca PSD în campanie electorală, de rectificare a bugetului

  1. Viceprimarul PSD care și-a uitat complet în acest an atribuțiile administrative, ocupându-se exclusiv de ambițiile sale de candidat, propune rectificarea bugetului municipiului, chipurile pentru a asigura fonduri suplimentare pentru achiziția de materiale sanitare anti-coronavirus pentru unitățile de învățământ. Este o inițiativă otrăvită, cu scop exclusiv populist, de imagine, care să facă să pară că social-democrații sunt preocupați de soarta elevilor. În realitate, efectul care s-ar obține prin rectificarea bugetului municipiului este dezastruos pentru sănătatea copiilor noștri.

Alocarea de fonduri acum, prin rectificare bugetară, duce la intrarea în proceduri de achiziție care durează, în mod legal, 100 de zile, dacă nu sunt contestații, ceea ce ar lăsa fără materialele necesare școlile orașului nu doar pe 14 septembrie, ci chiar până la sfârșitul anului 2020.

În același timp, viceprimarul ignoră faptul că am asigurat deja municipalității, încă de la începutul stării de urgență, în primăvară, fonduri pentru a crește gradul de protecție a întregii populații împotriva covid 19. Utilizând acele fonduri, pe proceduri rapide de achiziție, am achiziționat deja pentru dotarea unităților de învățământ din municipiu la începutul anului școlar un număr de 66.000 de măști, asigurându-le și câte 60 de litri de substanțe dezinfectante omologate. Vom continua să facem achiziții prin aceleași proceduri de îndată ce consiliile de administrație ale școlilor și grădinițelor se vor întruni, pe data de 10 septembrie, și ne vor comunica necesarul real, oficial, de alte materiale.

Așadar nu a fost și nu este de nicio rectificare bugetară, care nu ar face decât să producă întârzieri uriașe în achiziția materialelor necesare începerii școlii, punând efectiv în pericol sănătatea copiilor.

 

Vicele PSD urlă populist ca din gură de șarpe împotriva unei operațiuni pe care el însuși a dispus-o

  1. Zilele trecute, același viceprimar aflat în campanie electorală s-a apucat să instige populist oamenii împotriva dezafectării unui parc de joacă distrus de mai bine de un an, chiar dacă știe foarte bine că această operațiune este parte a unui proiect cu finanțare europeană, prin care în aceeași locație va fi construit un nou parc de joacă, mai modern și mult mai bine dotat. Mai mult decât atât, iresponsabilitatea și lipsa de scrupule în a folosi orice mijloace, chiar și minciunile flagrante, pentru un iluzoriu avantaj electoral reiese clar din faptul că viceprimarul-candidat în cauză critică vehement o operațiune pe care chiar el a avizat-o, după cum reiese din documentele alăturate.

Deci el este cel care cere dezafectarea spațiului de resturile fostelor dotări, devenite periculoase pentru copii, și tot el este cel care urlă ca din gură de șarpe împotriva acestei dezafectări acum, în campanie electorală, încercând să își mai atragă 2-3 simpatizanți prin minciună. Critică propria acțiune, instigând oamenii împotriva mea, deși știe foarte bine adevărul, certificat de documentele oficiale referitoare la acest loc de joacă pe care le-a semnat. Incalificabil! Eu pot înțelege până la un punct disperarea de a trage de fiecare vot, prin orice mijloace, dar chiar așa?

Minciună, iresponsabilitate, populism, demagogie și, mai presus de toate acestea, pe care botoșănenii le recunosc deja cu ușurință la reprezentanții PSD, încă o tentativă de blocare a unui proiect european bun pentru oameni, pentru cetățeni!

Sunt doar ultimele două exemple, concludente cred, pentru ceea ce înseamnă frâna trasă de PSD acțiunilor administrative corecte pe care le desfășurăm constant la Botoșani. Așa au făcut în toți acești patru ani cu orice proiect, de mai mare sau de mai mică anvergură. Este motivul pentru care fac un apel către toți botoșănenii de a se mobiliza exemplar, peste doar câteva săptămâni, pe 27 septembrie, și a vota un primar și o echipă de consilieri municipali responsabili, care să ajute, nu să blocheze dezvoltarea accelerată a Botoșaniului!

Oameni buni, dați-mi majoritate în consiliul municipal pentru următorii patru ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *